Web Analytics

Bedrijven

Bedrijven

Google, Amazon en Facebook Een kort overzichtMet de opkomst van het internet is een nieuw soort bedrijven op de voorgrond getreden. Dit zijn de tech-reuzen, en zij veranderen de manier waarop wij leven en werken. In deze blogpost kijken we kort naar drie van de grootste spelers in de techwereld Google, Amazon en Facebook.

Google is een multinationaal technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in internetgerelateerde diensten en producten. Hieronder vallen online reclametechnologieën, zoekmachine, cloud computing, software en hardware.

Google werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin terwijl ze promovendi waren aan de Stanford Universiteit. Tegenwoordig is Google een van de meest waardevolle merken ter wereld met een market cap van meer dan 800 miljard dollar Amazon is een ander multinationaal technologiebedrijf dat zich richt op e-commerce, cloud computing, digitale streaming en kunstmatige intelligentie. Amazon werd in 1994 opgericht door Jeff Bezos en is tegenwoordig 's werelds grootste online retailer.

Naast zijn e-commerce activiteiten produceert en verkoopt Amazon ook consumentenelektronica, zoals de Kindle en Echo apparaten. Amazon heeft een market cap van meer dan 1 biljoen dollar Tot slot hebben we Facebook. Facebook is een sociaal media- en technologiebedrijf dat in 2004 werd opgericht door Mark Zuckerberg.

Facebook is een van de populairste websites ter wereld met meer dan 2 miljard actieve gebruikers. Het bedrijf is ook eigenaar van Instagram, WhatsApp en Oculus VR. FB heeft een market cap van meer dan 500 miljard dollar

Conclusie


Dit zijn slechts korte overzichten van drie tech-reuzen die onze wereld veranderen. Om meer te weten te komen over deze bedrijven en hun invloed op ons leven, bekijk dan zeker onze andere blogposts!

Huddle Review

Gripzakjes

Sweet 16 cadeau

elitis behang outlet

Gripzakjes

hogedrukreiniger warm water

Link toevoegen

Link toevoegen